Navigare
| Navigare |
|
|
| XS NavMenus V: 1.0.26 |
Bine ati venit!
Google search
Ultimele topicuri
Statistici
Trafic
Linkuri
|
 | |  |
|
Stiinta
|
| Site Admin |

|
135970 Lei grei
Items |
| Aderat | 30 Oct 2004 | | Mesaje | 5229 |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Imi permit si eu un comentariu.
Mai intai nu sunt de acord cu afirmatia ca economia in '89 era una puternica. Singurul lucru pozitiv ramas dupa nea ceasca a fost faptul ca ne-a lasat (asa cum ne-a lasat) fara DATORII.
Ca flacaii veseli, in frunte cu ionica, petrica, nastasica, vacaroiu si alti fei-frumosi au pus repede 4-5 miliarde $ datorie in cativa ani, e alta problema.
daca economia de tip comunist ar fi fost rentabila am fi fost si acuma acolo.
Apoi, normal ca integrarea este dificila, dar cred ca este singura optiune pentru a iesi din menghinea fostilor securisti care au facut averi spoliind tocmai asa numita avere a statului.
Imi aminetsc ca am vazut cu ani in urma un documentar despre aderaraea Austriei. Si s evaitau unii pe acolo, de ex, un fermier, ca ela fost nevoit sa scumpeasca pretul la lapte si nu-i mai merge prea bine. Este normal sa fie un impact negativ la inceput, iar cu falimentele trebuie sa ne si obisnuim, acesta este mecanismul de piata. Ai sansa sa iti incerci fortele dar si "sansa" sa nu-ti iasa. In SUA, se declara zilnic cam 3 000 de falimente, dar in acelasi timp sunt vreo 7 milioane de..milionari.
In plus, cu siguranta aderarea la UE ar avea un impact pozitiv asupra sistemului juridic de la noi, coruptia din cadrula cestuia lasand practic mana libera neregulilor pe toate planurile (de la fraude de miliarde la scos basma curata fotbalisti de la dinamo dupa accidente de circulatie foarte grave). |
|
|
|
|
 | |  |
|
freeman21
|
| Suporter |

|
0 Lei grei
Items |
| Aderat | 03 Dec 2005 | | Mesaje | 6 | | Locatie | Bucuresti |
|
|
|
 |
 |
 |
|
| In ceea ce priveste nivelul economiei din timpul comunistilor te asigur ca e adevarat (intreba pe oricine care are experienta in economie, nu pustani care stiu sa rezolve probleme de economie) pe atunci eram la un nivel RIDICAT. Daca vrei verifica intr-o carte cu clasamente ale tarilor in functie de bunurile produse din anul 1990-1994 si compara cu bunurile produse de Romania astazi. Pe ce loc eram atunci si pe ce loc suntem acum ?? Da, asta s-a intamplat datorita celor care s-au perindat la guvern pana acum si nu din cauza ca sistemul capitalist e unul prost (eu nu am spus asta ci doar ca Romania mai are nevoie de timp pt a se integra in UE ) Sistemul comunist a picat din cauza constrangerilor politice la care erau supusi oamenii (lipsa libertatii de exprimare a propriei opinii, interzicerea plecarilor in statele non-comuniste etc) DIN CAUZA ASTA a picat comunismul, in nici un caz din cauza economiei care mergea prost. Nu neg faptul ca integrarea in UE ar fi ceva pozitiv pt. Romania, nu neg faptul ca in SUA sunt nustiu cate milioane de milionari in dolari (apropo stiai ca si numarul saracilor in Sua este pe masura, in statele capitaliste intotdeauna se vor creea aceste decalaje intre saraci si bogati) da ai dreptate cand spui ca unele firme trebuie sa dea faliment, in acest fel functionand orice piata libera, dar nu peste 50% din totalul lor. Asta ar aduce economia in genunchi. Ce s-ar intampla in Sua daca 50% din firmele private ar da faliment ?? Ei (Sua) si-ar asuma acest risc? Hai sa fim putin seriosi. |
|
|
|
|
 | |  |
|
Stiinta
|
| Site Admin |

|
135970 Lei grei
Items |
|
|
|
 |
 |
 |
|
ok, daca economia era la un nivel ridicat, nu s-ar fi trait cu un kil de ulei, 10 oua, un kil de carne/cap locuitor/luna..si cu doua ore de program tv si fara energie elctrica cu orele...se producea pentru ca era CAER si noi trebuia sa facem otel, ungurii palinka, polonezii poloneze, etc..de supercentralizare si lipsa de persepctiva a sucombat economia comunista nu ca nu puteau sa plece Ivan, Ianos sau Ion in Vestul salbatic...si se mai producea ce se putea vinde la pret de dumping spre disperarea capitalistilor..
Exemplul care l-am dat cu SUA a fost pentru a ilustra si partea negativa (falimentul) si partea pozitiva (banii castigati prin munca onesta) a ceea ce se numeste economia de piata, care are si ea destule bube...
Concluzia, ce ne asteapta daca nu aderam la UE? Continuam cu tranzitia asta gheboasa la nesfarsit si cu aceeasi afaceristi dubiosi care submineaza de fapt economia decat o intaresc?
Nimeni nu crede ca o sa fie usor, dar ce este usor in contextul actual? |
|
|
|
|
 | |  |
|
freeman21
|
| Suporter |

|
0 Lei grei
Items |
| Aderat | 03 Dec 2005 | | Mesaje | 6 | | Locatie | Bucuresti |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Se traia cu un kil de ulei, 10 oua, un kil de carne/cap locuitor/luna.pt ca nu se gaseau lucrurile astea (nu pt ca nu avea lumea putere de cumparare) TE ROG uitate in cartile alea si ai sa vezi ca Romania nu era pe un loc fruntas numai la productia de otel (asa cum se pare ca crezi tu) ci si in MULTE alte domenii de productie.. Dc daca sistemul economic comunist e asa nashpa in China nu pica comunismul?
TE ROG uitate in cartile alea.... |
|
|
|
|
 | Re: Nu sunt de acord cu aderarea Romaniei la Uniunea Europea |  |
|
Stiinta
|
| Site Admin |

|
135970 Lei grei
Items |
|
|
|
 |
 |
 |
|
| freeman21 wrote: | | Dc daca sistemul economic comunist e asa nashpa in China nu pica comunismul? |
| freeman21 wrote: | | Nu in ultimul rand tin sa amintesc faptul ca dupa SUA urmatoarea putere economica este China, un stat comunist dar cu economie bazata pe sistem capitalist (98% din firme, societati si intreprinderi sunt private) . |
Dupa cum se vede ti-ai raspuns singur, mai devreme, la ultima intrebare...
Nu se gasea mancare pentru ca se exporta masiv, pentru a acoperi gaurile facute de economia "superputernica" pe care o aveam.
Parerea mea este ca fara o schimbare majora, chiar cu "dureri" o sa lancezim intr-o tranzitie fara final, din care, paradoxal sau nu, profita tocmai aceia care nu traiau pe vremea fostului sistem cu un kil de ulei pe luna...in esenta, asta e si "skepsisul" tranzitiei in sine, nu? ca sa transgfer in sport problema, in loc sa fie desfiintate dinamo si steaua ele sunt chiar mai tari..
In fine, se poate discuta mult si bine pe tema asta, acesta este unul din farmecul diversitatii de opinie. |
|
|
|
|
 | Re: Nu sunt de acord cu aderarea Romaniei la Uniunea Europea |  |
|
emil ungureanu
|
| Presedinte de club |

|
1261 Lei grei
Items |
| Aderat | 18 Feb 2005 | | Mesaje | 737 | | Locatie | brisbane australia |
|
|
|
 |
 |
 |
|
| Stiinta wrote: | | freeman21 wrote: | | Dc daca sistemul economic comunist e asa nashpa in China nu pica comunismul? |
| freeman21 wrote: | | Nu in ultimul rand tin sa amintesc faptul ca dupa SUA urmatoarea putere economica este China, un stat comunist dar cu economie bazata pe sistem capitalist (98% din firme, societati si intreprinderi sunt private) . |
Dupa cum se vede ti-ai raspuns singur, mai devreme, la ultima intrebare...
Nu se gasea mancare pentru ca se exporta masiv, pentru a acoperi gaurile facute de economia "superputernica" pe care o aveam.
Parerea mea este ca fara o schimbare majora, chiar cu "dureri" o sa lancezim intr-o tranzitie fara final, din care, paradoxal sau nu, profita tocmai aceia care nu traiau pe vremea fostului sistem cu un kil de ulei pe luna...in esenta, asta e si "skepsisul" tranzitiei in sine, nu? ca sa transgfer in sport problema, in loc sa fie desfiintate dinamo si steaua ele sunt chiar mai tari..
In fine, se poate discuta mult si bine pe tema asta, acesta este unul din farmecul diversitatii de opinie. |
Nebunie!
Japonia , detine monetaru ... ... probabil , intr-o zi ne zic-e ! |
|
|
|
|
 | |  |
|
TitanGirl
|
| Moderator |

|
160874 Lei grei
Items |
| Aderat | 14 Nov 2004 | | Mesaje | 2647 | | Locatie | Houston |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Cu scuzele de rigoare pentru a nu fi intretinut aceasta sectiune asa cum mi-am dorit, postez un articol despre aderarea Romaniei si Bulgariei
Commission: Romania and Bulgaria can join EU in 2007 if they resolve remaining failings
Commission President José Manuel Barroso and Enlargement Commissioner Olli Rehn announced to Parliament that Bulgaria and Romania should be able to join the EU on 1 January 2007 if they take action to address a number of outstanding problems. The Commission will make a new report in October on whether that target date can be met.
Mr BARROSO said the Commission had taken this decision after an extensive process of review and dialogue with stakeholders. The EU, he said, must honour its existing commitments, but also be rigorous in applying the conditions: "Since October last year, both governments have worked extremely hard and have made progress. However, some important issues need to be addressed. Further progress needs to be made in the field of Justice and Home Affairs. Romania and Bulgaria should be prepared for membership by 1 Jan 2007 provided they address a number of outstanding areas."
The Commission President stressed the need for judicial reforms and fight against corruption. There needed to be fully functioning justice systems equipped to fight corruption and organised crime. Both countries had shown determination and should have credit for reforms already achieved. Bulgaria, he said, still needs to demonstrate results on the fight against corruption, especially at high level, including follow up with judicial proceedings and on the independence of judiciary. It needed to step up efforts in fighting organised crime. Romania also needs to fight against corruption, in particular with judicial proceeding following up investigations.
As regards the acquis, there were still some serious concerns regarding agriculture, food safety, veterinary matters, justice and home affairs and finance. "They need to be in position to implement EU policies on accession. We expect them to take immediate corrective action."
The Commission, he said, would review outstanding issues no later than early October: "the EU must signal that it stands ready to honour its commitment. Practical conditions for accession must continue, including the ratification of the treaties."
Mr Barroso added that he and Commissioner Rehn would be travelling to Bucharest and to Sofia on Wednesday and Thursday to explain the decision in detail.
Commissioner REHN said the Cassandras had been proved wrong about the 2004 enlargement. The Commission's goal, he said, was to welcome Romania and Bulgaria to the EU in 2007 and that it was its duty to ensure that they really meet the conditions. The monitoring process had been unprecedented in scope and intensity.
As well as the points made by Mr Barroso, Mr Rehn mentioned the need for progress on human rights and minority rights. The transformation of the economies of the two countries had been a remarkable success, he said.
In those areas where there were shortcomings, safeguards could be invoked if certain limited problems persist at moment of accession, with a monitoring mechanism to follow.
"I trust today's carefully calibrated decision and its rigour will convince national parliaments which have not yet ratified to due so. The Treaties ensure that they can only join once they are ready, and that they must respect their obligations as members," he said. "This constructive, transparent and rigorous approach will bring best results for Bulgaria, Romania and Europe." |
|
|
|
|
|