.  
Inregistrare FAQ Lista Membrilor Cautare www.stiintacraiova.com: Forum dedicat suporterilor Universitatii Craiova Forum Index

www.stiintacraiova.com: Forum dedicat suporterilor Universitatii Craiova Forum Index » STIINTA » COMPLETARE LA LEGEA LUSTRATIEI
Posteaza subiect nou  Raspunde la subiect
Navigare
Bine ati venit!

Timpul este acum Sun Jul 06, 2008 10:27 pm

Toate orele sunt GMT + 3 Ore
Utilizator:

Parola:

Send me a new password

Google search
Google
Ultimele topicuri
Statistici

Trafic
Linkuri

Cluburile militare dinamo si steaua
Ar trebui desfiintate
66%
 66%  [ 4 ]
Nu ar trebui desfiintate
33%
 33%  [ 2 ]
Total Voturi : 6

COMPLETARE LA LEGEA LUSTRATIEI
MesajMesaj postat: Wed Aug 01, 2007 5:58 pm
Raspunde cu citat
Stiinta
Site Admin
Site Admin

133956 Lei grei
Items

Aderat30 Oct 2004
Mesaje5185

Dupa cum se stie, Legea lustratiei prevede ca persoanele care au facut parte din structurile de putere si din aparatul represiv al regimului comunist sa nu aibe acces la o serie de functii publice. Practic, prin aceasta lege se doreste interzicerea accesului la o serie de pozitii de decizie a servantilor fostului regim, regim dictatorial si opresiv. Mentinerea acestor fosti activisti si securisti in functii de decizie este o aberatie istorica si un abuz adus normelor de democratie europeana.

Propunem aplicarea acestei legi si in cazul unor structuri generate de regimul comunist.
Ne referim, concret, la cluburile militare sportive "Steaua", infiintat in 1947 in cadrul Ministerului Apararii Nationale si "Dinamo", infiintat in 1948 in cadrul Ministerului de Interne.
Aceste doua cluburi militare au avut inca de la infiintarea lor scopul de a transforma activitatea sportiva din Romania intr-un instrument de propaganda comunista. In vederea realizarii acestui scop, cluburile mentionate au dus o politica de forta si initimidare, concentrand, cel mai adesea abuziv, valorile sportive crescute de celelalte cluburi din tara. Steaua si Dinamo au monopolizat competiile sportive romanesti, in care rolul celorlalte competitoare a fost doar unul decorativ. In vederea asigurarii pozitiilor dominante nu s-au dat inapoi de la folosirea mijloacelor specifice regimului comunist.

Aplicarea acestei legi si desfiintarea cluburilor Steaua si Dinamo este o necesitate fundamentala pentru eliminarea structurilor comuniste si pentru intrarea intr-o normalitate democratica.
Activitatea cluburilor militare Steaua si Dinamo continua sa fie finantata din banul public creand o inechitate care genereaza un dezechilibru major in viata sportiva romaneasca.
In mod paradoxal, prin taxe pe care le platim cu totii Statului, finantarea cluburilor militare se face inclusiv de catre cluburile si sportivii cu care "militarii-sportivi" se afla in competitie directa.
Statul finanteaza cele doua ministere, al Apararii si al Internelor pentru a fi asigurate in conditii de eficienta maxima atat apararea securitatii nationale cat si asigurarea ordinii interne si nu pentru a avea cluburi si sportivi profesionisti incadrati in cu totul alte activitati decat cele specifice ministerelor mentionate.
Starea prezenta este una inadmisibila in orice societate care functioneaza democratic.

Desfiintarea cluburilor militare Steaua si Dinamo reprezinta conditia esentiala pentru intrarea sportului romanesc in normele de democratie europene.
MesajMesaj postat: Sat Aug 04, 2007 12:13 am
Raspunde cu citat
BigBrother
Moderator
Moderator

Vārsta: 20

23821 Lei grei
Items

Aderat04 Mar 2005
Mesaje1309
LocatieSTREHAIA / CRAIOVA

Cea mai grea pedeapsa pt poporul roman a fost acest regim comunist. Ca si cum nu ar fi fost destul de incercat in istoria sa, a mai venit la putere si acest sistem care a ucis tot ce insemna personalitatea unui stat. Era recunoscuta o singura personalitate, aceea a conducatorului.
Referitor la echipele comuniste, suporterii Universitatii au afisat un banner, la un meci cu steluta: "Istoria voastra este doar un ordin comunist, a noastra este un mit nemuritor". (si aveau mare dreptate)
Aceste echipe, prin conducatorii lor, nu aveau limite in ceea ce priveste urmarirea obiectivelor, ajungand pana la initimidari, apeland la forta si la tot felul de tertipuri murdare.
Ne putem mandri cu echipa noastra, fiindca si-a creat un nume, atat in tara, cat si in strainatate, prin munca si nu a recurs la jocuri murdare cum au facut-o echipele comuniste. Dar din pacate, tot niste personaje din vechiul sistem au reusit sa ne doboare si sa ne ingenuncheze in fata comunistilor care nu au disparut nici acum, dupa atatia ani de la Revolutie!
Cred ca cele trei echipe, Dinamo, Steaua si Rapid, nu trebuie sa fie desfiintate, dar ar trebui sa li se ia tot palmaresul si toate trofeele obtinute inainte `89.
Dar cum in Romania, toate lucrurile se fac dupa un mare paravan, niciodata nu se va face lumina in aceste domenii intunecoase.
Trebuie sa ne respectam traditia echipei noastre, sa ne respectam valorile si sa fim mandri ca am luptat intotdeauna corect, in ciuda asupritorilor!
Universitatea Craiova va fi mereu peste toti!!!! FORZA STIINTA!!!!!
MesajMesaj postat: Thu Aug 09, 2007 2:10 pm
Raspunde cu citat
alin_cv
Suporter
Suporter

843 Lei grei
Items

Aderat26 Jul 2007
Mesaje36
Locatiecraiova

Este prea tarziu pentru LEGEA LUSTRATIEI pentru ca dinozaurii democrati de azi sunt aceeasi dinozauri comunisti de ieri,iar lucrul cel mai grav este ca acesti dinozauri au facu pui.
MesajMesaj postat: Sat Aug 11, 2007 12:17 am
Raspunde cu citat
Stiinta
Site Admin
Site Admin

133956 Lei grei
Items

Aderat30 Oct 2004
Mesaje5185

BigBrother, cred ca Rapidul nu poate fi bagat in aceeasi oala cu cluburile militare...are o cu totul alta evolutie, a fost infiintat prin 1920, paradoxal a devenit mai "rosu" dupa '89 decat era inainte (prin copos, mircea lucescu, ioan becali, vama si altii care sunt sau au trecut pe acolo).

Ideea este ca aceste cluburi militare, dinamo si steaua sunt finantate din banul public...in mod normal, militarul si politistul de cariera sunt cei care trebuie sa faca sport pentru a mentine o conditie fizica necesara specificului meseriei...deci sali de sport, piste de alergare, etc in acest scop sunt necesare si firesti, dar nu sectii de performanta, in care gimnasti, boxeri, rugbisti, hocheisti, antrenorii lor, antrenori de fotbal, chestori si generali pe profil sportiv (?!?) sunt platiti pentru lucruri care nu sunt in menirea acestor doua ministere...

In rest, sunt de acord cu ce spui atat tu cat si alin_cv...
MesajMesaj postat: Sat Aug 11, 2007 2:56 am
Raspunde cu citat
BigBrother
Moderator
Moderator

Vārsta: 20

23821 Lei grei
Items

Aderat04 Mar 2005
Mesaje1309
LocatieSTREHAIA / CRAIOVA

Scuze pt greseala! Nu sunt asa de bine informat despre istoria acestor echipe....singurul lucru pe care il stiu este ca sunt echipe infiintate direct in Div. A. Greseala mea e ca am alaturat-o pe Rapid celorlalte doua echipe.
Sunt foarte de acord cu faptul ca nu ar mai trebui sustinute cu bani publici....fiindca astfel se creeaza o diferenta prea mare intre echipele astea si celelalte. Banuiesc ca de asta au si acaparat absolut totul in fotbalul romanesc timp de atatia ani.
Alin are mare dreptate cand spune ca ciocoii astia care au exploatat acest poporul cat s-a putut, acum si-au lasat pe altii in urma, la fel, sau poate mult mai versati.
Parerea mea este ca ciocoii astia noi sunt mai de speriat decat cei din perioada de dinainte de `89, iar dovada acestui lucru este ca desi au trecut 18 ani de la Revolutie, nu s-a schimbat nimic si suntem condusi in continuare de niste nemernici care ne exploateaza si ne fura, ca si cand nu am face parte din aceleasi neam, de parca nu am fi cu totii romani.
Au jefuit tara asta si au adus-o in pragul ruinarii. S-a vandut totul din tara pe bani de nimic, s-au falimentat majoritatea fabricilor si uzinelor, iar noi am ajuns la periferia Europei. Oare cine a castigat din toate aceste lucruri???????? Cu siguranta parintii nostri nu au castigat nimic, fiindca duc o viata umila si nu au nicio speranta pentru ziua de maine. Cu siguranta cei din generatia mea nu au castigat nimic, fiindca suntem prea mici si prea neinsemnati. Cu siguranta, insa, de castigat au avut aceeasi nemernici de ciocoi care au furat tot ce se putea in aceasta tara.
Puterea de a redresa tara, sta in mainile celor care nu au trait in regimul comunist, in mainile celor care au aflat despre acest regim din carti sau din istorisirile parintilor.
Traim cu speranta ca intr-o zi ne va fi mai bine, insa aceasta stare de bine, numai noi o putem crea prin Munca, Lupta si Patrotism.
Aceste lucruri sunt simbolurile poporului roman, popor ce a luptat intotdeuna impotriva asupritorilor.
COMPLETARE LA LEGEA LUSTRATIEI
  www.stiintacraiova.com: Forum dedicat suporterilor Universitatii Craiova Forum Index » STIINTA
Tu nu poti posta subiecte noi in acest forum
Tu nu poti raspunde la subiectele din acest forum
Tu nu poti edita mesajele tale din acest forum
Tu nu poti sterge mesajele tale din acest forum
Tu nu poti vota in poll-urile din acest forum
Toate orele sunt GMT + 3 Ore  
Pagina 1 of 1  

Posteaza subiect nou  Raspunde la subiect  

© Stiinta Craiova 2006
phpBB SEO