TitanGirl
|
| Moderator |

|
160874 Lei grei
Items |
| Aderat | 14 Nov 2004 | | Mesaje | 2647 | | Locatie | Houston |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Au învins ultima dată Steaua în Ghencea
de Cosmin STAICU
Aparut in ziua de Joi 07 Decembrie 2006
• Fane Stoica şi cumnatul său, Fane Crişan, au avut o contribuţie majoră la cea din urmă victorie a Universităţii pe stadionul Stelei
Astăzi veţi putea urmări pe www.editietv.ro imagini din duelurile dintre Universitatea Craiova şi Steaua
Acum 17 ani, pe 29 noiembrie 1989, s-a înregistrat ultimul succes al Universităţii Craiova pe stadionul din Ghencea. Doi dintre artizanii acelei victorii au fost actualii antrenori ai Ştiinţei, Ştefan Stoica şi Ştefan Crişan. Ambii au fost titulari şi şi-au pus amprenta decisiv pe desfăşurarea partidei, primul Fane marcând un gol, iar cel de-al doilea apărând un penalti. De altfel, Fane Crişan a fost declarat de presă “omul meciului”. Atunci, Balint a deschis scorul imediat după pauză, iar, cu o jumătate de oră înainte de final, Steaua îşi putea majora avantajul la o lovitură de pedeapsă, după un henţ în careu al lui Olaru. Acelaşi Balint a şutat, dar Fane Crişan a ghicit colţul în care a expediat mingea atacantul naţionalei şi a apărat. “Am simulat că plec în stânga şi m-am dus în dreapta, aşa cum am apărat multe lovituri de pedeapsă în cariera mea. Trebuie să ai sânge rece, e ceva nativ, cum spun nemţii, «killer»”, rememorează acele momente Fane Crişan, care atunci avea doar 20 de ani. A fost momentul ce i-a descătuşat pe olteni, iar, peste 10 minute, actualul tehnician al Universităţii a egalat. Fane Stoica a intuit o pasă a lui Bumbescu spre Lung, a interceptat şi a şutat din unghi în poarta goală. “La o pasă în adâncime, am ciugulit mingea şi am băgat-o în aţe. Aş vrea ca oricare dintre băieţii mei să mă imite duminică”, a afirmat principalul Ştiinţei. Deşi Steaua s-a năpustit în atac, tot Universitatea avea să marcheze înainte de final, printr-un şut de la distanţă al lui Dănuţ Bica. “Simţeam atunci exact ce simt şi acum cu copiii aceştia: că putem să învingem. Au trecut 17 ani de când nu am mai câştigat acolo, dar, cât de curând, o să-i batem iar acasă. A venit vremea! Deocamdată, e cazul să câştigăm pe teren propriu”, a declarat tehnicianul oltean.
Caseta meciului
STEAUA: Lung - D. Petrescu, Iovan, Bumbescu (’80 Grigoraş), Ungureanu - Musznai, I. Dumitrescu, Rotariu - Negrău, Balint, Hagi Antrenor: Anghel Iordănescu
UNIVERSITATEA: Crişan - Mănăilă, Săndoi, Gh. Popescu, Zanfir, Ad. Popescu - Ciurea (’90 Neagoe), Olaru, Bica, Badea - Şt. Stoica (’86 Pigulea)
Antrenor: Sorin Cârţu
Ştefan Stoica:
Simţeam atunci exact ce simt şi acum cu copiii aceştia: că putem să învingem. Au trecut 17 ani de când nu am mai câştigat acolo, dar, cât de curând, o să-i batem iar acasă. A venit vremea! Deocamdată, e cazul să câştigăm pe teren propriu.
Ştefan Crişan:
Am fost conduşi cu 1-0 şi se încheia meciul, cred, dacă marcau atunci din penalti. Însă am apărat şi am întors rezultatul. Acum va fi la fel de greu ca şi atunci, dar şi acea victorie stă mărturie că nu e imposibil să batem Steaua. Cu efort maxim, concentrare şi puţin noroc vom triumfa duminică. |
|