.  
Inregistrare FAQ Lista Membrilor Cautare www.stiintacraiova.com: Forum dedicat suporterilor Universitatii Craiova Forum Index

www.stiintacraiova.com: Forum dedicat suporterilor Universitatii Craiova Forum Index » ANTRENORII » Ovidiu Stanga, noul antrenor Du-te la pagina Precedentul  1, 2, 3
Posteaza subiect nou  Raspunde la subiect
Navigare
Bine ati venit!

Timpul este acum Sat Aug 30, 2008 12:28 am

Toate orele sunt GMT + 3 Ore
Utilizator:

Parola:

Send me a new password

Google search
Google
Ultimele topicuri
Statistici

Trafic
Linkuri

Aveti incredere in Stanga?
Da
71%
 71%  [ 10 ]
Nu
21%
 21%  [ 3 ]
Nu stiu
7%
 7%  [ 1 ]
Total Voturi : 14

MesajMesaj postat: Tue Feb 07, 2006 2:24 am
Raspunde cu citat
Stiinta
Site Admin
Site Admin

135970 Lei grei
Items

Aderat30 Oct 2004
Mesaje5229

Un interviu cu Ovidiu Stanga, aparut in ESO, 7 februarie.

"Nu rezultatele m-au interesat, ci modul de abordare a jocului

de Mario Marilio şi Darius Mitrache

• Stângă crede că echipa sa se află pe drumul cel bun, fiind timp destul pentru corectarea micilor neajunsuri...

Stângă crede că echipa sa se află pe drumul cel bun, fiind timp destul pentru corectarea micilor neajunsuri din cantonamentul în Cipru

STÂNGĂ
Băieţii s-au dăruit exemplar, însă ne aflăm în plină pregătire şi este mai greu să te exprimi la capacitate maximă. De aceea accept orice greşeală, şi nu delăsarea, deconectarea sau lipsa de comunicare dintre ei.
Vreau ca toţi jucătorii să-şi îndrepte atitudinea faţă de antrenamente şi de jocuri, pentru că, pentru mine, antrenamentele sunt tot meciuri.

Au trecut treisprezece zile de când delegaţia Universităţii se află în Insula Afroditei, timp în care alb-albaştrii s-au pregătit asiduu. În acest interval s-au disputat şi patru partide amicale, în care Universitatea a obţinut o victorie, un egal şi două înfrângeri, având două goluri marcate şi trei primite. Imediat după ultimul joc disputat, cel cu sârbii de la Buducnost Dvor, scor 0-1, l-am abordat pe managerul general al Universităţii, Ovidiu Stângă, pentru a afla câteva dintre concluziile sale, acum, când s-a intrat în ultima parte a stagiului.

Reporter: Cum apreciezi desfăşurarea acestei perioade?
Ovidiu Stângă: Pozitivă. Mă bucură foarte mult dăruirea băieţilor. Sunt momente foarte grele în această perioadă de acumulări.
Te referi şi la meciuri, nu numai la antrenamente?
Cu siguranţă. Veţi spune că am înregistrat două înfrângeri în ultimele două confruntări, dar nu m-au interesat rezultatele, ci modul în care băieţii au tratat aceste jocuri. Ei s-au dăruit exemplar, însă, repet, ne aflăm în plină pregătire şi este mai greu să te exprimi la capacitate maximă. De aceea accept orice greşeală, şi nu delăsarea, deconectarea sau lipsa de comunicare dintre ei. Oricum, nu rezultatele mă interesează în mod special, ci modul în care jucătorii noştri abordează o confruntare.
Au fost astfel de momente mai slabe?
Păi, sigur că au fost! Chiar şi la acest ultim meci. A greşit fundaşul stânga, apoi s-a centrat, Silviu (Lung-jr. - n. r.) nu a ieşit bine, nici nu a vorbit, iar Ciucă nu a ştiut că este singur şi a respins greşit direct la adversar, care a reuşit să înscrie. Ar mai fi de amintit situaţiile întâlnite în această perioadă, când un jucător se află în faza de finalizare şi nimeni nu îi strigă că nu are adversar în spate. Nu se informează unul pe altul. Aceste lucruri mă mai supără acum la ei, dar le vom corecta până la debutul campionatului.
Alte nemulţumiri?
Acestea au fost supărări, nemulţumirile sunt altele. Cea mai mare, spre exemplu, este situaţia în care Alex (Piţurcă - n. r.) a stat răcit patru zile. Ryan a fost accidentat, iar Lung şi Covalenco au fost bolnavi. Dacă primilor doi nu am ce le reproşa, ultimilor, da. Nu este posibil să ai indigestii sau alte probleme. Pe Ryan îl înţeleg că a fost accidentat la gleznă, Piţurcă a căpătat un virus, ce nu ne prea iartă, din păcate. Acum Fritea şi Orac au astfel de probleme, iar alţi şase-şapte, printre care şi eu, tragem de nas, avem usturime în piept, cred că este un virus ce ne bântuie pe toţi. Este dificil, pentru că nu ai nevoie de astfel de probleme când te afli în perioada de acumulări, în care trebuie neapărat să ne pregătim.
Apropo de jocuri, Universitatea a primit trei goluri numai în ultimele zece minute, care crezi că ar fi cauza?
Jucătorii care au intrat în partea a doua nu se ridică, în momentul de faţă, la nivelul titularilor de acum. Sunt fotbalişti tineri, cărora trebuie să le acordăm încredere, au calităţi şi trebuie să înveţe din greşeli. Totuşi, trebuie să crească foarte repede, fiindcă, dacă stagnează sau cresc valoric încet, ne vom despărţi de ei.
Ovidiu, vorbeşti de cei tineri, dar nici tu nu ai fost în apele tale cu Buducnost...
Aşa este, dar vin şi eu după două săptămâni grele de pregătire. Poate era mai bine să nu joc, să-i ordonez de pe bancă, însă nu am avut soluţii din cauza problemelor cu care ne confruntăm în lot.
Analizând jocul echipei, ofensiva este în suferinţă, şi nu de acum...
Într-adevăr, atacul a suferit şi suferă în continuare. Orac a fost răcit la acest ultim meci, Piţurcă a lipsit patru zile, iar Costea I nu este încă apt sută la sută, din cauza acelei probleme la mână. Totuşi, sper ca prin aducerea atacantului australian compartimentul ofensiv să sufere schimbări pozitive. Dar nu doresc să-i acuz numai pe cei din atac. Vreau ca toţi să-şi îndrepte atitudinea faţă de antrenamente şi de jocuri, pentru că, pentru mine, antrenamentele sunt tot meciuri.
La revenirea în ţară Ovidiu Stângă se va despărţi de vreun jucător dintre cei aflaţi acum în lot?
Cu siguranţă, la finalul acestui stagiu voi lua astfel de decizii. Nu se pune problema să părăsească echipa definitiv, dar unii vor pleca la Primăvara, iar în locul lor vor veni alţi tineri. Pentru mine este esenţială pregătirea sub comanda mea a cât mai multor tineri.
Noi, cei de aici, am văzut cum joacă echipa, dar cei din ţară o judecă după rezultate...
Repet, sunt mulţumit de evoluţia băieţilor. Nu m-au interesat rezultatele, ci modul în care s-au exprimat ei. Eu am dorit să facem şi fotbal de calitate, nu ca alţii, numai să obţin rezultate. Aţi văzut şi voi cum au jucat sârbii, că era să plecăm cu trei jucători în maşina salvării."
MesajMesaj postat: Tue Feb 07, 2006 4:47 pm
Raspunde cu citat
flipper
Presedinte de club
Presedinte de club

Vrsta: 30

17694 Lei grei
Items

Aderat01 Nov 2004
Mesaje840
Locatiecraiova

Nu-mi surade ideea de a ne baza pe speranta ca baird e un jucator valoros.
MesajMesaj postat: Tue May 02, 2006 2:53 am
Raspunde cu citat
Stiinta
Site Admin
Site Admin

135970 Lei grei
Items

Aderat30 Oct 2004
Mesaje5229

Un interviu cu Stanga din ESO, la cald dupa esecul de la Urziceni:

"“Doar muncind ne putem reveni”

de Mario MARILIO

Aparut in ziua de Marti 02 Mai 2006
• Ovidiu Stângă nu crede că Universitatea este în degringoladă, dar îşi asumă jocul slab din ultimele etape
Schimbările din primul unsprezece, forma slabă a atacanţilor, tinereţea lotului, programul solicitant şi absenţa lui Andrei Ionescu sunt motivele invocate de managerul oltean pentru pasa proastă prin care trece Universitatea.
Ovidiu, cinci meciuri mai slabe, dintre care trei victorii obţinute cu şansă, apoi două înfrângeri consecutive. Ce se întâmplă?
Schimbările dese de jucători la nivelul primului unsprezece, schimbările pe posturi ale acestora din cauza absenţelor cauzate de accidentări ori suspendări reprezintă principala cauză. Apoi, cred eu, a mai contat şi programul solicitant la care i-am supus pe jucători. Ei erau obişnuiţi cu unul ceva mai lejer, iar eu am forţat nota în ultima perioadă.
Totuşi, au fost aceste ultime două jocuri soldate cu înfrângeri greu de digerat pentru suporteri şi pentru toţi cei care sunt alături de Universitatea...
Îi înţeleg pe suporteri, sunt de acord cu dezamăgirea lor, însă, vorbind de cele două înfrângeri, trebuie spus că am jucat cu trei sau cinci juniori în teren. Am tot respectul pentru aceşti copii, dar pe ei numai timpul îi va căli şi nu poţi avea pretenţii imediate. Ar mai fi vârfurile. Dina este singurul care a jucat mereu, dar pe aceeaşi linie mediocră, iar Baird şi Gane nu trec nici ei prin cele mai bune momente. În cazul celor doi ar fi scuza că australianul este de două luni la Craiova, iar una a stat-o accidentat, în timp ce “Jerry” a stat şi el o lună şi jumătate din acelaşi motiv, accidentările. În plus, nu trebuie omisă absenţa lui Andrei Ionescu, care de trei jocuri nu evoluează, iar înlocuitorii lui juniori îşi fac treaba, dar nu pot avea realizările lui Andrei.
Ce vei face pentru o revenire imediată? Te întreb asta mai ales pentru că vine derbiul cu Petrolul...
Voi face tot ce îmi stă în puteri să-i ajut. Vor fi probabil nişte antrenamente mai uşoare, dar întâi şi întâi trebuie să am o discuţie cu ei în această după-amiază înainte de antrenament (ieri - n. r.). Trebuie să-i determin să-şi revină, să joace aşa cum au făcut-o înainte. Nu pot face însă lucruri fenomenale peste noapte, pentru că nu pot crea o presiune prea mare asupra lor. Ei sunt nişte copii şi îmi este foarte greu uneori să ştiu exact ce le trebuie, mai ales că nu sunt în permanenţă cu mine ca să le ştiu programul oră cu oră, ce mănâncă fiecare.
Vechiul obicei, cu cantonament toată săptămâna, este o soluţie?
Nu! Libertatea este un remediu mult mai bun. Dacă îi ţii în cantonament o săptămână intervin plictiseala şi alte chestii. Acum totul depinde de ei, de modul cum se liniştesc, pentru că degeaba îi ţin eu în frâu de luni până sâmbătă, dacă ei vin debusolaţi din weekend. Repet, încerc să-i ţin cu picioarele pe pământ, pentru că ei nu au jucat la un nivel mare. Pentru ei abia acum începe greul. După meciul de la Urziceni au văzut şi ei ce înseamnă presiunea suporterilor, care au venit să-i întrebe ce se întâmplă. Erau terminaţi, dar am discutat cu ei şi le-am spus că aşa este la Universitatea, nu ca în alte părţi, acolo unde au jucat până acum.
E clar că formaţia din Bănie se află pe o pantă descendentă...
Că nu joacă aşa cum a jucat acum câteva etape este clar, dar nu este deloc degringoladă la echipă, iar peste şocul acestor două meciuri se poate trece numai prin muncă şi mare atenţie. Iar vizavi de supărarea fanilor, jucătorii trebuie să fie conştienţi că numai rezultatele şi jocurile bune pot face să fie iarăşi aceeaşi relaţie, pentru că la Universitatea aşa a fost mereu, la victorii toţi te laudă, iar la necaz te înjură."
MesajMesaj postat: Thu Jun 08, 2006 6:43 pm
Raspunde cu citat
Stiinta
Site Admin
Site Admin

135970 Lei grei
Items

Aderat30 Oct 2004
Mesaje5229

Antrenorul principal al echipei SC Univştiinţa Fotbal Craiova SA, Ovidiu Stângă a fost sancţionat cu suspendare pentru două etape şi cu o penalitate financiară de 750 RON (proteste şi injurii la adresa arbitrilor si a observatorului partidei din deplasare cu Dinamo 1948 SA Bucureşti II)

Comunicat FRF
MesajMesaj postat: Thu Jun 08, 2006 7:41 pm
Raspunde cu citat
alex_zamfira
Suporter
Suporter

2310 Lei grei
Items

Aderat19 May 2006
Mesaje74
Locatiebucuresti

angry angry Furious
asa scrie in regulament dar dupa maniera de organizare a meciului meritau injuriile
MesajMesaj postat: Thu Jun 08, 2006 7:44 pm
Raspunde cu citat
alex_zamfira
Suporter
Suporter

2310 Lei grei
Items

Aderat19 May 2006
Mesaje74
Locatiebucuresti

alex_zamfira wrote:
angry angry Furious
asa scrie in regulament dar dupa maniera de organizare a meciului meritau injuriile

totusi e os uma mica acum miam dat seama.........leii astia grei Rolling Eyes
MesajMesaj postat: Thu Jun 08, 2006 8:45 pm
Raspunde cu citat
alex_zamfira
Suporter
Suporter

2310 Lei grei
Items

Aderat19 May 2006
Mesaje74
Locatiebucuresti

alex_zamfira wrote:
alex_zamfira wrote:
angry angry Furious

totusi e os uma mica acum miam dat seama.........leii astia grei Rolling Eyes

mii de scuze(eram pe fuga-acum sunt mai atent)......acum am vazut suspendarea surprised ....tare zapacit sunt azi.......... Sad
MesajMesaj postat: Fri Jun 09, 2006 2:16 am
Raspunde cu citat
gac200076
Moderator
Moderator

Vrsta: 31

22886 Lei grei
Items
more... 
Aderat10 Jul 2005
Mesaje1101
LocatieKln

ce sa mai...dinamo a scapat f ieftin dupa acele incidente...2 etape suspendare a echipei a doua din c e chiar grotesc... Rolling Eyes
MesajMesaj postat: Fri Jun 09, 2006 12:30 pm
Raspunde cu citat
flipper
Presedinte de club
Presedinte de club

Vrsta: 30

17694 Lei grei
Items

Aderat01 Nov 2004
Mesaje840
Locatiecraiova

suspendarea de 2 etape in calitate de antrenor sau jucator? eu sincer nu stiu cum e regulamentul aici, desi pare logic ca daca e suspendat ca antrenor, nu poate intra in teren nici ca jucator.
in fine, injurile nu stiu care au fost, de protestat e adevarat ca a protestat. inainte de a-l trimite in tribuna s-a auzit cand a strigat la arbitru:"ba dar tu nu dai nici un cartonas galben" si a facut un gest de dezabrobare
MesajMesaj postat: Tue Jun 20, 2006 1:57 am
Raspunde cu citat
Stiinta
Site Admin
Site Admin

135970 Lei grei
Items

Aderat30 Oct 2004
Mesaje5229

“Aş dori să nu mai joc, dar trebuie să mă ajute băieţii”
de Mario MARILIO

Aparut in ziua de Marti 20 Iunie 2006, in Editie Speciala
• Tehnicianul Ovidiu Stângă a început ieri pregătirea pentru Liga I

Antrenorul Universităţii, Ovidiu Stângă:

Mi-aş dori să fie o concurenţă, să nu ştiu pe cine să bag pe teren atunci când mă uit pe banca de rezerve, nu să privesc şi să nu am pe cine introduce pe gazon!

Ovidiu Stângă a ajuns duminică seara destul de târziu în Bănie. Ieri nu a dorit să dialogheze cu presa decât după ce a avut o discuţie normală cu patronul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, la cantonamentul din Lunca Jiului. “Sunt mort de obosit, să-ţi dea Dumnezeu copii sănătoşi şi să vezi ce «odihnit» vii din vacanţă!”, au fost primele cuvinte ale antrenorului “Ştiinţei”, după care a afirmat: “Hai să-i dăm drumul la discuţie, că ne presează timpul”.

Reporter: Să începem cu achiziţiile. Mulţumit?
Ovidiu Stângă: Bineînţeles! A fost o colaborare între mine şi Adrian (Mititelu - n. r.). M-a anunţat despre ce este vorba. Cu toţii, e vorba despre puştii veniţi, vor avea o şansă egală cu cei care se află în lot. Mi-aş dori să fie o concurenţă, să nu ştiu pe cine să bag pe teren atunci când mă uit pe banca de rezerve, nu să privesc şi să nu am pe cine introduce pe gazon!
În ce-i priveşte pe cei aduşi să reprezinte prezentul, adică pe australieni...
Ei sunt veniţi la echipă nu în probe, ci să joace! Avem încredere mare în colaborarea cu Dan Stălinescu, cel care i-a adus, şi nu se pune problema că nu ar avea valoare, rămâne însă ca ei să se acomodeze şi să dovedească faptul că merită să joace.
Oricum, ei vor veni abia într-o zi-două.
Mai aştepţi şi alte transferuri?
Am vorbit cu Adrian şi urmează ca el să anunţe alte două transferuri pe care le-a rezolvat. Dacă nu o va face azi (ieri - n. r.), poate mâine. Oricum, eu doresc ca toţi aceşti jucători să facă pregătirea sub comanda mea.
S-a scris că nu ai fi în cele mai bune relaţii cu Adrian Mititelu şi că nu aţi vorbit deloc în această vacanţă.
Într-adevăr, nu am discutat zi de zi cu el, dar am vorbit. Asta nu înseamnă că m-am certat cu el. Din contră, eu nu mă cert cu nimeni, cu atât mai puţin cu Adrian. Oricum, eu eram în vacanţă, eram obosit, dar asta nu înseamnă nimic. Eu cu Adrian nu mă voi certa niciodată!
S-a spus că nu vei mai evolua, ci vei sta numai pe bancă.
Aş vrea eu să se întâmple aşa! Totuşi, contează foarte mult ca echipa să mă ajute.
Câţi jucători vor pleca în pregătirea din Austria?
24 de fotbalişti, dintre care trei portari. Eu nu sunt inclus între aceştia.
În prima etapă din Liga I vor absenta mai mulţi fotbalişti...
Este adevărat. Totuşi, Andrei Ionescu va reintra în runda a treia, eu, dacă va fi cazul, la fel, numai Ciucă va sta mai mult, iar Costea I va putea evolua în etapa a cincea, dar numai să poată face faţă în prima divizie.
MesajMesaj postat: Fri Jun 30, 2006 12:08 am
Raspunde cu citat
Stiinta
Site Admin
Site Admin

135970 Lei grei
Items

Aderat30 Oct 2004
Mesaje5229