TitanGirl
|
| Moderator |

|
160874 Lei grei
Items |
| Aderat | 14 Nov 2004 | | Mesaje | 2647 | | Locatie | Houston |
|
|
|
 |
 |
 |
|
Remember
«Să nu se repete istoria!»
de Cosmin STAICU
Aparut in ziua de Miercuri 02 August 2006 -Editie Speciala de Oltenia
• Ion Constantinescu povesteşte cum Ştiinţa, în postura de nou-promovată, pierdea cu 0-4 contra Stelei
«Hamlet»
Sper să fie bine şi, chiar dacă vom pierde, să o facem cu onoare. Important este să construim o echipă.
Primul sezon al Ştiinţei Craiova în Divizia A, 1964 - 1965, a început cu un meci împotriva Stelei. Din postura de nou-promovată, la fel ca acum, echipa olteană pierdea la scor, 0-4, în faţa formaţiei din Ghencea, care, la fel ca şi anul acesta, se afla în postura de campioană en-titre, însă venise în Bănie. “Au fost 5.000 de spectatori pe stadionul «Tineretului», însă mult mai mulţi au dorit să vadă primul joc al Ştiinţei în prima divizie, din această cauză având loc câteva incidente, cu garduri rupte, cu poarta arenei smulsă. Meciul a fost amânat ceva timp, pentru a se restabili ordinea. Lumea nu era violentă ca acum, dar tot oraşul voia să vadă meciul şi stadionul era prea mic. Jucătorii noştri s-au dăruit, au luptat exemplar, dar nu au reuşit mai mult”, îşi aminteşte preşedintele de atunci al Ştiinţei, Ion Constantinescu (foto). Venerabilul profesor şi om de fotbal crede că echipa de acum a Stelei seamănă foarte mult cu cea de atunci, în care evoluau Sorin Avram, “Profesorul” Constantin sau Crăiniceanu, în timp ce Universitatea are o formaţie mai tânără, însă mai omogenă faţă de cea de acum 42 de ani. “Să avem grijă nu fie acelaşi scor, să nu se repete istoria, cum se spune. Steaua seamănă mult cu echipa de atunci, tot campioană, tot cu şapte - opt jucători în naţională. Noi atunci aveam însă o formaţie mai puţin omogenă, pentru că am adus vreo 10 jucători după ce am promovat, Marin Marcel, Sfârlogea, Eftimie şi alţii, fotbalişti buni, însă care nu au avut timp să evolueze până atunci împreună. Actuala formulă a fost aproape aceeaşi şi anul trecut, deci există un avantaj, însă mi-e frică de tinereţea ei şi de forma arătată în prima etapă. Sper să fie bine şi, chiar dacă vom pierde, să o facem cu onoare. Important este să construim o echipă”, a spus Ion Constantinescu. |
|